//vertraging , dus hoe lang de tekst zichtbaar is snelheid van faden //tekstkleur //kleur bij mouse-over //achtergrondkleur //lettertype //lettergrootte kies uit Plain,Bold,Italic,BoldItalic //plaats in fader van de tekst ( vanaf links ) //plaats van de tekst vanaf boven //breedte tekstblok //afstand tussen de regels

Charl Jochems (1963) werkte, voordat hij Clue management BV oprichtte, in uiteenlopende functies voor de Rabobankgroep.

Na zijn studie aan de Amsterdamse Academie voor Bank en FinanciŽn begon hij in 1990 bij de Rabobank. In diverse commerciŽle functies deed hij brede zakelijke financieringskennis en verkoopervaring op. Daarna heeft hij in verschillende management- en directiefuncties leiding gegeven. Hij specialiseerde zich vanaf 2003 als veranderkundige. Hiervoor studeerde hij ook aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij rondde die studie in 2007 succesvol af met het wetenschappelijk onderzoek "Harde zakelijkheid door soft controls". Dit onderzoek en de samenwerking met prof. dr. Ronald Jeurissen, hebben positief bijgedragen aan de ontwikkeling van Clue management en Jochems in het bijzonder.

Jochems is een expert op het gebied van verandermanagement en organisatie integriteit. Hij weet snel en 'to the point' organisatieproblemen te duiden en oplossingen aan te dragen. Jochems is mensgericht, hij verliest de inhoud en het resultaat niet uit het oog. Hij neemt leiding en houdt daarbij rekening met de omgeving. Jochems weet zijn kracht te combineren met charme en flair.

De organisatievisie van Manfred Kets de Vries en John P. Kotter zijn voor Jochems een inspiratie geweest om Clue Management op te richten. Zijn visie op organisatie-integriteit:


"Het wordt tijd dat we de economische voordelen van vertrouwen en de kosten van wantrouwen inzien"